Qui som?

L’ESPLAI

L’Esplai Martico és un projecte de lleure que es porta a terme les tardes del dissabte inserit dins el Centre Juvenil Martí Codolar. Ens guiem seguint l’esperit de Don Bosco i el seu sistema preventiu.

Joves voluntaris s’encarreguen de dinamitzar un espai d’oci i lleure basat en el treball amb valors i l’educació integral dels infants i joves des dels 5 fins als 16 anys.

El projecte educatiu del nostre esplai es basa en la Proposta Educativa dels Esplais i Centres Juvenils Salesians i es caracteritza per una visió de la persona com a centre del procés educatiu i subjecte transformador de la societat. Els nostres trets identitaris són:

a)La visió positiva dels infants i joves

b)Ser una oferta plural i integradora de les diferències

c) El projecte de vida lligat al compromís cristià

d) L’experiència de comunitat

e) El desplegament de totes les capacitats dels infants i joves

f) La visió crítica de les estructures que són origen de desigualtat

A partir d’aquests trets identitaris que ens caracteritzen , ens plantegem els objectius generals que són:

1 ) Fomentar el desenvolupament moral i psicològic adequat i positiu dels infants i joves.

2) Oferir experiències que permetin als infants i joves desenvolupar els propis valors basats en la justícia i la solidaritat.

3)  Treballar en favor d’una infància i joventut compromesa amb la comunitat i l’entorn social.

4) Acompanyar els joves en el coneixement i l’aprofundiment de la fe cristiana amb l’ajuda del Pla d’Animació Pastoral de l’Esplai

5) Promoure la consciència del valor, en si mateix, de la natura.

ORGANITZACIÓ

Per assolir tot això, l’Esplai Martico s’organitza en 5 seccions:

Llevant infants de 5 a 7 anys

Garbí infants de 8 a 9 anys

Mestral infants de 10 a 11 anys

Tramuntana joves de 12 a 13 anys

Ponent joves de 14 a 16 anys

FORMEM PART DE

El Centre Juvenil Martí-Codolar, del qual forma part l’Esplai,  és una entitat privada, sense ànim de lucre, que pertany a la Congregació Salesiana. Promou diversos projectes educatius i de prevenció per a infants, adolescents i joves de les famílies més necessitades de la seva zona d’acció, preferentment els barris del Carmel, la Clota, de la Taixonera i de la Vall d’Hebron.

La Federació de Centres Juvenils Don Bosco de Catalunya, és una organització no lucrativa que treballa a l’àmbit de l’educació en el lleure. Al llarg de més de 25 anys la nostra línia de treball ha estat oferir un servei qualificat adreçat a infants i joves, en especial els més desfavorits. Està promoguda per Salesians cooperadors, Filles de Maria Auxiliadora i Salesians Dom Bosco.

La Moguda Juvenil Salesiana es considera un moviment educatiu i pastoral de referència, és a dir, que els grups que en formen part es senten units els uns als altres en torn a uns valors com són els de l’Espiritualitat Juvenil Salesiana i els que proposen el projecte i estil de vida salesians.

3 pensaments sobre “Qui som?”

Deixa un comentari