En Bubby

mono_sin_matico (3)Fa molts i molts anys el senyor Martí-Codolar va tenir una idea esbojarrada i sorprenent per a tots els habitants de la ciutat de Barcelona: convertir la seva finca de la Granja Sobirana o Vella (els jardins) en un parc zoològic. Davant la incredulitat dels tots els habitants de la ciutat comtal en Lluís Martí-Codolar va començar a portar animals exòtics de tot el món. El primer en arribar va ser un mono molt alegre, curiós i juganer que es va ubicar al que seria la gàbia dels monos (avui encara es pot veure al costat de la Comunitat), el nom que se li va posar va ser Bubby. Aquell mono tant juganer era molt feliç, però la seva curiositat no tenia fi i volia veure què hi havia més enllà d’aquells murs. Aleshores un dia, el petit Bubby va aprofitar la ocasió i va marxar de la finca Martí-Codolar i va començar a explorar els voltants que, en aquells temps eren tot boscos.

Tot i el seu esperit aventurer, en Bubby va veure que el senyor Lluís i tots els infants de la contrada que l’havien anat a veure s’havien quedat molt tristos i es va adonar que no podia marxar i deixar-los sols. Així doncs, el nostre mono juganer es va quedar per les muntanyes i valls que envoltaven la finca d’en Lluís i jugava i es divertia amb tots els infants de la contrada.

Els monos sempre són juganers i alegres però els nens es fan grans i s’obliden de moltes coses importants. Aquells nens, que s’havien entristit tant amb la marxa d’en Bubby i que després havien passat tants bons moments amb ell, es van anar fent grans i no tenien mai prou diners, sempre volien més coses i això va fer que, mica en mica, l’anessin veient menys. Tot i això no eren males persones i el seu record encara guardava les alegries viscudes en aquells paratges naturals, així doncs, per a poder recuperar aquelles estones perdudes van decidir anar a viure a prop del mono de Martí-Codolar. Aquesta decisió presa amb tota la bona fe del món va provocar que aquells espais naturals tant rics i plens de llum on en Bubby vivia s’anessin extingint, així és com van néixer els barris que envolten Martico i els espais naturals van quedar reduïts a un petit espai del barri de la Clota, el que avui coneixem com a Jardins de Martí Codolar.

En aquests espais és on el mono de Martí-Codolar, en Bubby va acabar amagant-se per por a quedar-se sense casa i aquí és on el va trobar Don Bosco. Després d’escoltar-lo va decidir que era molt necessari construir un espai on, en Bubby, pugués tornar a jugar amb els nens dels barris i descobrir noves aventures, i així és com don Bosco va fundar l’Esplai Martico. Els primers anys de l’Esplai, molts nens venien per a poder jugar amb ell i poder aprendre molt, aleshores va ser quan en Bubby es va adonar que don Bosco li havia fet un gran regal i que ell, un mono amagat, trist i sol, ara era un mono molt útil i que feia servei a totes les persones del seu voltant, va pensar que no podia ser tant egoista de quedar-se aquest regal per ell i així va ser com va decidir emprendre una aventura pel món per ajudar als nens de tot arreu a ser tant feliços i aprendre tantes coses com els de Martico. Des de Martico va emprendre un llarg viatge guiat pels principals vents que el portà a donar la volta al món (i per això les seccions tenen nom de vents, perquè també ens ajudin a nosaltres a emprendre el nostre viatge).mono_sin_matico (3)

L’últim que sabem d’en Bubby, el mono de Martico, és que cansat de tant viatjar i ja vell, va tornar a la selva per a gaudir d’un merescut descans. Amb molt d’esforç i dedicació i amb l’ajuda de moltes persones, aquell mono havia aconseguit el seu somni.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s